Tervetuloa Kahvikeisarinna™ - blogiin RSSCÂU CHUYỆN CỦA FUTURE COFFEE FARM

Tôi sinh ra vào thập kỷ 70 của thế kỷ trước, trong một gia đình có tám anh chị em. Giống như đại đa số nông hộ Việt Nam thời kỳ ấy, cái nghèo, cái đói luôn đeo bám gia đình tôi. Thương mẹ nhiều năm vất vả, tảo tần sớm hôm nuôi tám người con khôn lớn, năm 16 tuổi, tôi rời quê vào TP. Hồ Chí Minh (cách nơi tôi sinh ra 1700km) với hi vọng tìm được một cuộc sống tốt đẹp hơn.  

Jatka lukemistaLang Biangin ja K'HO Neidon syntytarina

Kuuluisan vietnamilaisen legendan mukaan muuan vuoren juurella asui kaksi nuorukaista: nuori mies K'Lang Lach- heimosta ja kaunis neito Ho Biang Chil-heimosta. Nuorukaiset elivät vuosia tuntematta toisiaan kunnes kohtalo päätti tuoda heidät yhteen. Rakkaus roihahti ensitapaamisesta lähtien ja heistä tuli erottamattomat.

Jatka lukemistaVäärinymmärretty Robusta papu

Kahvin kaksi päälajiketta ovat Arabica ja Robusta. Koko maailman kahvintuotannosta 60 % on Arabicaa ja Robustaa 40 %. Sen sijaan Vietnamissa Robusta viljelmät kattavat peräti 90 % maan kahvintuotannosta, mistä maa onkin ansainnut maineen “Robustan luvattuna maana”.

Jatka lukemistaOpi ymmärtämään kahvikieltä

Mistä on kyse, kun espressokoneen edustalla tanssahteleva barista alkaa puhumaan kahvin kolmannesta aalloista? Intohimoinen kahvinauttija on tietenkin perillä sen kehityskulun eri vaiheista. Uuden kahviaallon laineet tuovat mukanaan tietoa sekä kahvin viljelystä ja alkuperästä että kahvikulttuurin uusista ilmiöistä.

Jatka lukemistaTavallisten hifistelijöiden maa

Vietnamissa kahvi yhdistää nykyhetken, ihmiset ja makuelämykset. Yhdessä jaettu kahvipöytä ei pidä sisällään minkäänlaista hierarkiaa ja Vietnamissa kahvin yksi tärkein sanoma onkin, että se kuuluu kaikille; kotiäideille, työmaan urkaoitsijoille, poliitikoille ja bisnesnaisille tai -miehille.

Jatka lukemista