Phin


Mistä Phin-suodatin on valmistettu?

Phin on ikoninen vietnamilainen kahvisuodatin, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista. Markkinoilla on myös saatavilla posliinisia versioita. Phin koostuu neljästä osasta, joita ovat kansi, suodatinkuppi, puristin ja alulautanen. Posliinisessa versiossa on usein kahvimuki mukana.

Kahvisuodattimia löytyy eri kokoisina, muotoisina ja värisinä. Tilavuudesta riippuen Phin-suodattimella saa valmistettua 0,5-6 kupillista tuhtia ja herkullista kahvia kerrallaan.

 

5 hyvää syytä käyttää Phin-kahvisuodatinta:

1. Valmistaa yhden kupillisen kahvia kerrallaan kokonaisen pannun sijaan. 
2. Ekologinen vaihtoehto, sillä Phin ei tarvitse suodatinpaperia ja sähköä toimiakseen.
3. Valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka kestää normaalissa käytössä vuosia.
4. Tyylikäs ja helppokäyttöinen.
5. Kokonsa ansiosta helppo ottaa mukaan retkelle, matkoille ja töihin.

 ​

Phin-kahvisuodattimen puhdistus

Phin on konepestävä, mutta suosittelemme käsinpesua. Pese Phin saippualla ennen ensimmäistä käyttökertaa ja aina jokaisen käytön jälkeen. Pesun jälkeen Phin-suodatinta tulisi kuivata puhtaalla ja pehmeällä liinalla tai paperilla. 


Lopuksi vielä lyhyt historia Phin-kahvisuodattimesta

Phin-kahvisuodatin on salaperäinen vempain. Sen syntytarinasta löytyy niukasti tietoa, mutta on olemassa teoria, joka vie meidät Etelä-Intiaan ja Ranskaan.

Ranskalaiset saapuivat Intiaan 1600-luvulla. He miehittivät osan Etelä- ja Itä-Intiasta, ja harjoittivat kaupankäyntiä. Kahvinviljely levisi Intiaan 1700-luvulla, jolloin kahvista tuli myös hyvin nopeasti suosittu juoma ranskalaisten keskuudessa.

Kahvia valmistettiin etelä-intialaisella kahvisuodattimella, jota tunnetaan nimellä Madras coffee filter. Intialaisella ja vietnamilaisella kahvisuodattimilla on rakenteellisia yhtäläisyyksiä, joten on todennäköistä että Madras coffee filter on Phin edeltäjä. Ranskalaiset omaksuivat siirtomaansa tavan keittää kahvia ja toivat sen mukanaan Vietnamiin 1900-luvun tienoilla.

Teorian mukaan ranskalaiset eivät kuitenkaan tuoneet kyseistä intialaista versiota, vaan Belloys' drip coffee pot -nimisen kahvisuodattimen, jonka on keksinyt pariisilainen arkkipiispa Jean-Baptiste de Belloy 1800-luvulla Ranskassa. Tämä antoi hyvät lähtökohdat vietnamilaisille, jotka lähtivät kehittämään suodatinta ja muuttivat sen omakseen.

Siitä lähtien vietnamilainen Phin on saanut monet muodonmuutokset, käyden läpi koko maan yli satavuotisen kahvihistorian, mikä on muovannut vietnamilaisen kahvikulttuurin identiteettiä aina tähän päivään saakka.

Toivotamme sinut tervetulleeksi Phin-tiimiin! Hyvän kahvin valmistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja hauskaa. 

 

Hanki oma Phin ja valmista elämäsi parhaimmat kahvit. Tilaa oma Phin  

Vapauta sisäinen baristasi näillä helpoilla juomaresepteillämme. Mene resepteihin

Lue blogi: Tavallisten kahvihifistelijöiden maa