Toimitus alkaen 5,90€. Ilmainen toimitus kaikkiin yli 50 € tilauksiin. Ei voida yhdistää muihin alennuskoodeihin.

PhinVietnamilainen kahvisuodatin

Vietnam on tavallisten kahvihifistelijöiden maa. Tavanomaista katukuvaa Vietnamissa kuvaavat paikalliset ihmiset, jotka juovat kahvia tienvarressa muovikalusteilla istuen tai rakennusten kivijaloissa sijaitsevien tunnelmallisten kuppiloiden terasseilla. Jos olet miettinyt, mikä tekee vietnamilaisesta kahvielämyksestä ainutlaatuisen, vastaus löytyy Robusta-kahvilajikkeesta sekä kahvikulttuurillemme ikonisesta Phin-suodattimesta.

Robusta on erittäin täyteläinen, vahva ja tummanpuhuva kahvilajike, joka voi olla kokemattomaan suuhun hieman uskaliaskin kokeilu. Vietnamilaisille Robusta on jaettu musta kulta, joka yhdistää nykyhetken, ihmiset ja makuelämykset. Robustan parhaimmat puolet saa esiin kun sen valmistaa hitaasti valuttamalla erityisen Phin-suodattimen läpi.

 

Phin-suodattimen historia

Robusta-kahvin lisäksi vietnamilaiselle kahvikulttuurille tunnistettavan piirteen antaa myös ikoninen vietnamilainen Phin-suodatin. Phin-suodattimen historiasta ei löydy paljon tietoa, mutta on olemassa teoria, joka vie meidät Etelä-Intiaan ja Ranskaan.

Ranskalaiset saapuivat Intiaan 1600-luvulla. He miehittivät osan Etelä- ja Itä-Intiasta, ja harjoittivat kaupankäyntiä. Kahvinviljely levisi Intiaan 1700-luvulla, jolloin kahvista tuli myös hyvin nopeasti suosittu juoma ranskalaisten keskuudessa. Kahvia valmistettiin etelä-intialaisella kahvisuodattimella, jota tunnetaan nimellä Madras coffee filter. Intialaisella ja vietnamilaisella kahvisuodattimilla on rakenteellisia yhtäläisyyksiä, joten on todennäköistä että Madras coffee filter on Phin edeltäjä. Ranskalaiset omaksuivat siirtomaansa tavan keittää kahvia ja toivat sen mukanaan Vietnamiin 1900-luvun tienoilla.

Teorian mukaan ranskalaiset eivät kuitenkaan tuoneet kyseistä intialaista versiota, vaan Belloys' drip coffee pot -nimisen kahvisuodattimen, jonka on keksinyt pariisilainen arkkipiispa Jean-Baptiste de Belloy 1800-luvulla Ranskassa. Tämä antoi hyvät lähtökohdat vietnamilaisille, jotka lähtivät kehittämään suodatinta ja muuttivat sen omakseen. Siitä lähtien vietnamilainen Phin on saanut monet muodonmuutokset, käyden läpi koko maan yli satavuotisen kahvihistorian, mikä on muovannut vietnamilaisen kahvikulttuurin identiteettiä aina tähän päivään saakka.

Phin

Mistä Phin-suodatin on valmistettu?

Phin-suodatin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista. Nykyään markkinoilla on myös saatavilla posliinisia versioita. Phin koostuu neljästä osasta, joita ovat kansi, suodatinkuppi, puristin ja alulautanen. Posliinisessa versiossa on usein kahvimuki mukana.

Kahvisuodattimia löytyy eri kokoisina, muotoisina ja värisinä. Jokaisella värillä on myös oma merkityksensä. Tilavuudesta riippuen Phin-suodattimella saa valmistettua 0,5-6 kupillista tuhtia ja herkullista kahvia kerrallaan.

 

Phin

Miksi valita Phin-suodattimen?

Elämä on ajoittainkin hyvin hektistä. Pysähdy nauttimaan hitaasta elämäntyylistä Phin-suodattimella valmistetun kahvin äärellä. Kahvin hidas valmistusprosessi luo ympärilleen sielukkaan ympäristön, tuo rentoutta ja iloa arjen jokaiseen kahvihetkeen.

Viisi syytä, miksi kannattaa käyttää Phin-suodatinta:

1. Valmistaa yhden kupillisen kahvia kerrallaan kokonaisen pannun sijaan. 

2. Ekologinen vaihtoehto, sillä Phin ei tarvitse suodatinpaperia ja sähköä toimiakseen.

3. Valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka kestää normaalissa käytössä vuosia.

4. Tyylikäs ja helppokäyttöinen.

5. Kokonsa ansiosta helppo ottaa mukaan retkelle, matkoille ja töihin.

 

Phin-suodattimen puhdistus

Phin on konepestävä, mutta suosittelemme käsinpesua. Pese Phin saippualla ennen ensimmäistä käyttökertaa ja aina jokaisen käytön jälkeen. Pesun jälkeen Phin-suodatinta tulisi kuivata puhtaalla ja pehmeällä liinalla tai paperilla. 


 

Toivotamme sinut tervetulleeksi Phin-tiimiin! Hyvän kahvin valmistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja hauskaa.