Lang Biangin ja K'HO Neidon syntytarina


Kuuluisan vietnamilaisen legendan mukaan muuan vuoren juurella asui kaksi nuorukaista: nuori mies K'Lang Lach- heimosta ja kaunis neito Ho Biang Chil-heimosta. Nuorukaiset elivät vuosia tuntematta toisiaan kunnes kohtalo päätti tuoda heidät yhteen. Rakkaus roihahti ensitapaamisesta lähtien ja heistä tuli erottamattomat.

Kahden heimon välillä vallitsi kuitenkin eripura, josta heimolaiset eivät vuosien jälkeenkään ole päässeet yhteisymmärrykseen, joten he vastustivat nuorukaisten liittoa.

Pysyäkseen yhdessä K'Lang ja Ho Biang uhmasivat heimojensa perinteet ja karkasivat kotoa asettuen vuoren huipulle asumaan.

Jonkin ajan kuluttua Ho Biang sairastui vakavasti. Pelastaakseen puolisonsa K'Langin oli vietävä hänet takaisin heimonsa luokse pyytämään apua. Avunannon sijaan yksi heimolaisista ampui K'Langia kohti nuolella, jonka kärkeen oli sivelty myrkkyä. Ho Biang heittäytyi nuolen eteen, sai osuman myrkkynuolesta ja menehtyi K'Langin käsivarsille.

Myöhemmin K'Langin kerrottiin kuihtuvan sydänsuruihin.

Ho Biangin isä oli murtunut tyttärensä kuolemasta, jonka johdosta hän päätti solmia rauhan kahden heimon välille. Rauhan merkiksi heimot yhdistettiin ja sai nimekseen K'Ho. Yhdistymisen myötä nuoret saivat seurustella ja mennä naimisiin.

K'Langin ja Ho Biangin muistoksi K'Ho heimo nimesi vuoren Lang Biangiksi, joka on suosittu matkailukohde Vietnamissa.

K'Ho on nykyään noin 200 000 hengestä muodostunut etninen vähemmistöryhmä Vietnamissa. Osa heistä asuvat yhä Lang Biang- vuoristoalueella.

K'Holaiset ovat taitavia kädentaitajia ja varsin haka kahvinviljelyssä. Niinpä olemme tuoneet sinulle k'holaisten viljelemää Arabica-kahvia nautittavaksi: Lang Biang ja K'Ho Neito.

Vaikka Lang Biangin syntytarinassa on aistittavissa surun ja katkeruuden vivahteita, et niitä kuitenkaan kahvista maista. Sen sijaan kahvissa maistuu harmoninen rakkaus yli maan rajojen, jossa ripaus voimakastahtoista yhteisöllisyyden henkeä, jonka olemassaolon tarkoituksena on luoda ympärilleen hyvää.

Tutustu tuotteeseen: Lang Biang Keskipaahto 
Tutustu tuotteeseen:  K'Ho Neito Tumma paahto