Meistä


 

Kahvikeisarinna on Suomen ainoa vietnamilaiseen kahviin erikoistunut yritys. Olemme vietnamilaisen kahvin puolestapuhuja ja kahvinviljelijöidemme ystävä. Myös sinun ystäväsi. Tavoitteenamme on tuoda Suomen markkinoille uusia mielenkiintoisia kahvimakuja sekä rakentaa pitkäaikaisia kumppanuus- ja ystävyyssuhteita kahden eri maan kulttuurin välille. Meidän visiona on kasvaa Suomen merkittävimmäksi vietnamilaisen kahvin lähettilääksi, joka hyväntekeväisyyden sijasta tekee hyvää.

 

Arvolupauksemme

Kahvimitallinen uteliaisuutta

Maailma muuttuu ja mekin muutumme sen mukana. Pysyäksemme muutoksen aallonharjalla meidän on oltava uteliaita ympäröivästä maailmastamme, siitä millaisia uusia kasvun mahdollisuuksia voi syntyä yrityksen liiketoiminnallisella ja työntekijöiden henkilökohtaisella tasolla. Uteliaisuus mahdollistaa henkilökohtaisen kasvun ja kasvun kautta pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

 

Tummanpuhuvaa arvokkuutta

Täydellinen kahvielämys syntyy tuoreesta vastajauhetusta kahvista. Kahvimme paahdetaan aina tilauksesta, jotta kahvi saapuisi asiakkaidemme luokse mahdollisimman tuoreena. Kahvikeisarinnan tuorekahvi edustaa ilosanoman jakamista ja toisen ihmisen välittämistä yhden kahvikupillisen kerrallaan. Pyrimme käymään säännöllisin väliajoin Vietnamissa valitsemassa parhaimmat kahvipavut sekä omalla että yhteistyökumppaneidemme kahvitiloilla, jotta ostamamme kahvit vastaavat vaatimukseemme korkealaatuisuudesta. 

 

Tekevät hyvää tekevää kahvia

Olemme avoin kahvimme suhteen. Kahvien alkuperä on jäljitettävissä ja asiakkaillamme on mahdollisuus päästä vierailemaan omalla sekä yhteistyökumppaniemme kahvitiloilla Vietnamissa. Kahvin jalostaminen pensaasta kuppiin vaatii pitkäjänteistä sitoutumista, vahvaa ammattitaitoa sekä jatkuvaa kehitystyötä. Sen vuoksi teemme tiivistä yhteistyötä viljelijöiden kanssa ja maksamme kahvista reilun korvauksen. Reilu korvaus on viljelijän itse määräämä hinta. Näin syntyy hyvää tekevä kahvi, jolla kaikki osapuolet voittavat. Sinä taas tiedät tismalleen aina kupissasi olevan kahvin tarinan.

Nam Phuong hoang hau, Nam Phuong Empress

Kahvimme arvonimi juontaa juurensa Vietnamiin, kahvipapujemme kotimaahan. Vietnamin Nguyen -dynastian viimeinen keisarinna Nam Phuong julistettiin keisarinnaksi vuonna 1934, hänen mentyä naimisiin Vietnamin sen ajan hallitsijan Bao Dain kanssa. Keisari Bao Dain kerrotaan lumoutununeen rakkaudesta keisarinnaan ensi näkemällä. Lue aiheesta lisää tästä.

 

Kahvikeisarinnan takana 

Ensimmäiset seitsemän vuotta lapsuudestani vietin Vietnamin maaseudulla riisi- ja kahvipelloilla juosten. Perheemme vaatimaton puutalo sijaitsi Tam Bo - Lam Dong maakunnassa, Vietnamissa.

Elettiin vuotta 1989, jolloin Vietnamissa vallitsi sekasorto ja köyhyys. Paremman elämän toivossa monet vietnamilaiset lähtivät maanpakoon. Niin lähti myös setäni perheineen sekä 12- vuotias siskoni, joka kuvitteli lähtevänsä lomamatkalle. Millaisesta lomamatkasta olikaan kyse, siitä ei ole hänelle kerrottu. 

Lomamatka taittui pienellä veneellä sedän perheen sekä noin 40 muun matkalaisen seurassa kohti Malesian pakolaisleiriä. Venematka oli siskoni kertoman mukaan kylmä ja kostea. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun hän kohtasi oikeita merirosvoja. Vietettyään kaksi vuotta pakolaisleirillä sisko ja sedän perhe saivat Suomesta turvapaikan syksyllä 1991.

Kolmen vuoden kuluttua siskoni venematkasta lensin perheeni kanssa Pohjois-Suomeen Rovaniemelle perheen yhdistämisohjelman kautta syksyllä 1994. Mukanamme oli kahdeksan hengen vaatteet yhteen matkalaukkuun pakattuna sekä kaksi riisikeitintä. Yksi meille ja toinen sedän perheelle. Vietnamiin jäivät kolme sisarusta, veli ja kaksi vanhempaa siskoa.

Yhtäkkiä Vietnamin maaseutu oli vaihtunut Suomen kerrostalomaisemiin ja siinä alkuun oli ihmettelemistä. Suurin ihmettelyn aihe oli kuitenkin talven lumi ''Onko se suolasta ja sokerista tehty? ''. Onneksi sopeutuminen uuteen ympäristöön ja kulttuuriin oli pienelle lapselle helppoa eikä vieraan kielen oppiminen tuottanut vaikeuksia.

Suoritin oppivelvollisuuteni, jonka jälkeen pyrin ammattikouluun, josta valmistuin kokiksi vuonna 2008. Olen onnekas, että sain varttua Suomessa tehden töitä, jolla tulla toimeen. Ajan saatossa huomasin kuitenkin kaipaavani jotain suurempaa. 

Kaipasin elämääni asioita, joilla olisi jokin syvempi merkitys. Aina kahvia juodessa mieleeni muistui Vietnamissa oleva kahvitilamme, joka jäi veljelle hoidettavaksi. Suomeen muuton jälkeen yhteys sisaruksiini on ollut katkolla, joten pohdin voisiko kahvi olla se silta, joka yhdistäisi meidät jälleen yhteen.

Ajatus kahvista jäi mieleeni kypsymään jo vuodesta 2013. Vuosia myöhemmin kahvin innoittamana hain Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden ja tiimijohtamisen yksikölle Proakatemialle opiskelemaan.

Kesä 2017 oli minulle merkittävä, sillä palasin kotiseudulleni Vietnamiin, veljeni pyörittämälle kahvitilalle. Pitkän odotuksen jälkeen tapasin lopulta kolme sisarustani 23 vuoden erossaolon jälkeen. Yhtenä päivänä siskoni katsoi perheen valokuvaa missä perheemme ja sisarukset seisovat rivissä hymyillen ja hän tuumasi ääneen, "Tuleekohan kaikki perheenjäsenemme olemaan yhtä aikaa samassa paikassa?". Ajattelin, että asialle täytyy tehdä jotain. Ja näin jälleennäkeminen vahvisti ajatukseni kahviyrityksestä.

Valmistuin yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomiksi joulukuussa 2019, jonka jälkeen perustin Kahvikeisarinnan helmikuussa 2020.

 

Kahvikeisarinna on minulle enemmän kuin kahvi. Se on minulle matka. Matkalle otin kaksi tavoitetta: perheen yhdistäminen kahvin kautta sekä kahvin ystävien johdattaminen kiehtovaan vietnamilaisen kahvin maailmaan.

Nautin siitä, kun voin tarjota uusia makuelämyksiä sekä jakaa iloa ja rakkautta yksi kahvikuppi kerrallaan.

Tervetuloa mukaani kahvielämysmatkalle Vietnamiin!


Kahviterveisin,

Mei Hong