Kuka on Kahvikeisarinna?


Oletko koskaan miettinyt mistä Kahvikeisarinna on saanut nimensä? Moni varmaan ajattelee, että sen taustalla on brändimme perustaja Mei Hong ja tavallaan he ovatkin siinä aivan oikeilla jäljillä. Meille kahvin tarkoitus on rakentaa yhteiskuntaa lujasydämisellä yrittämisellä. Siksi kahvimme ei tyydy muuhun titteliin kuin olla Suomen oma Kahvikeisarinna.Kahvimme arvonimi juontaa juurensa Vietnamiin, kahvipapujemme kotimaahan. Vietnamin Nguyen -dynastian viimeinen keisarinna Nam Phuong julistettiin keisarinnaksi vuonna 1934, hänen mentyä naimisiin Vietnamin sen ajan hallitsijan Bao Dain kanssa. Keisari Bao Dain kerrotaan lumoutununeen rakkaudesta keisarinnaan ensi näkemällä.

Keisarinna syntyi vuonna 1914. Hänen nimensä Nam Phuong tulee sanoista etelän tuoksu. Ollessaan 12-vuotias Keisarinna lähetettiin katoliseen sisäoppilaitokseen Ranskaan, mikä osoittauti myöhemmässä historiassa koko Vietnamin eduksi, sillä keisarinna oli ratkaisevassa roolissa Vietnamin itsenäistymiseen johtaneissa neuvotteluissa Ranskan kanssa vuonna 1945.

 

Keisarinna voitti ihmisiä puolelleen hänen viehättävällä persoonallaan. Hän oli esimerkki vaikutusvaltaisesta naisesta, joka ei alistunut maansa hallintojärjestelmän syvälle juurtuneisiin perinteisiin ja vaati tasa-arvoista kohtelua puolisoonsa nähden. Näin keisarinna teki uraauurtavaa työtä myös naisten aseman parantamisessa.

Keisarinna kuoli vuonna 1963. Hänet haudattiin Ranskaan, joka jäi hänen viimeiseksi asuinpaikakseen. Keisarinnan perintö maallensa tehdyistä urotöistä on säilynyt Vietnamin kansan keskuudessa näihin päiviin asti.

Vietnamin viimeinen keisarinna on kuin meidän kahvielämyksemme: uuden aamun tuoksua, älykkäitä mietteitä ja viehättäviä kohtaamisia. Keisarinnan tavoin myös me luomme kahvimme kautta yhteiskunnallista arvoa, jonka paahtoaste mitataan sillä, kuinka paljon se mahdollistaa ympärilleen hyvää. Näin meistä valmistetaan hyvää kahvia ja hyvästä kahvista nauttivat kaikki!