Onnenpapu


Kahvipapuja on kaiken kokoisia; pieniä, keskikokoisia ja suuria. Kaikkia papuja ei heitetä kerralla paahtimeen, koska niitä ei voida paahtaa samassa ajassa tai lämpöasteessa. Riskinä on, että pienet palavat ja suuremmat jäävät alikehittyneiksi. Tämän vuoksi kahvipavut lajitellaan jo alkuperämaassa.

 

Meidän tapauksessa kahvipavut lajitellaan Vietnamissa. Pavut jaetaan neljään eri ryhmään kokonsa perusteella ja niiden luokitukset ovat S20, S18, S16, S14. Jaottelun jälkeen paahtomestari etsii jokaiselle kokoluokalle ominaisen paahtoasteen, jotta niiden parhaat ominaisuudet pääsisivät esiin.

 

Joskus paahtimolla mietin, että me ihmiset olemme kuin kahvipapuja, jotka seilaavat kahvipapujen valtameressä. Me olemme niin erilaisia, mutta perusolemukseltamme niin samanlaisia; jokaisen meistä tarvitsee tulla nähdyksi, kuulluksi, rakastetuksi ja onnelliseksi.

 

Kuten kahvipapu valtameressä, on myös ihmisen onni löytää kaltaistensa joukosta virtaus, jossa toiset puskevat häntä elämässään eteenpäin. Silloin hänen ominaisuutensa tulevat parhaiten esiin.

 

Elämän pitää kai antaa virrata, ja kun huomaa jonkun läheisen virran tyrehtyneen voit ryhtyä hänen paahtomestarikseen, joka tuo hänen parhaat puolensa esiin. Tunnistatko jonkun paahtomestarin omassa elämässäsi?

 

 

Kupillinen vietnamilaista iloa! ♥️👸🏻